.........................................................."Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος
..........................................................................."Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού" Ελληνικά Γράμματα
Click to get cool Animations for your MySpace profile

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

για την επιδιωκόμενη εξαθλίωση της Ελλάδας

Image

"Ξαναχτύπησαν" οι Anonymous αργά το βράδυ της Παρασκευής, με θέμα και πάλι την τραγική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα. Το νέο τους μήνυμα αναρτήθηκε στη σελίδα τους στο Facebook δίνοντας σαφείς λεπτομέρειες, διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τις δράσεις που σκοπεύουν να αναπτύξουν στην Ελλάδα.
Όπως διαβάζουμε στο madata.gr, οι περίφημοι χάκερ προειδοποιούν με νέα χτυπήματα σε δημόσιους φορείς, ΜΜΕ και κυρίως σε εφορίες ενώ στέλνουν και μήνυμα στην αστυνομία σε σχέση με τις συλλήψεις.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο:
«Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε καθημερινά την κυβέρνηση σας να καταλύει το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας. Τους βλέπουμε να σας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση. Τους βλέπουμε να ψηφίζουν νόμους που σας αφαιρούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Τους βλέπουμε καθώς παραδίδουν την χώρα στο ΔΝΤ και στους τραπεζίτες.
Γνωρίζουμε για τα συσσίτια στα σχολεία, για τις στρατιές των αστέγων, για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, για τους ανθρώπους που αφήσατε άνεργους και τώρα περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουμε ότι η χώρα σας ψήφισε το ACTA στην προσπάθεια σας να φιμώσετε και άλλο τους  Έλληνες. Γνωρίζουμε τα πάντα…

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον λαό. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο η ώρα για συζητήσεις ήρθε και πέρασε. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν από αυτούς που την δολοφόνησαν.
Μπορείτε να μας κυνηγήσετε όσο θέλετε, μπορείτε ακόμα και να συλλάβετε κάποιους από εμάς στην προσπάθεια σας να μας φιμώσετε, αλλά για κάθε έναν που θα συλλαμβάνετε θα ξεπηδάνε άλλοι 3. Δεν είμαστε 5 ούτε 10 ούτε 100. Πλέον ο κάθε Έλληνας είναι Anonymous. Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν.

• Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας,
• Αυτές τις μέρες πρόκειται να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που θα είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του Έλληνα. Ένα νομοσχέδιο που παραδίδει την χώρα ολοκληρωτικά σε κατοχή. Που θα φέρει την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαθλιώσετε άλλο τον Ελληνικό λαό. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση σας, και την διενέργεια εκλογών. Απαιτούμε να μην πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους «φίλους» σας.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και ακόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous. Για κάθε ένα άρθρο του νομοσχεδίου της ντροπής που θα ψηφίζετε, εμείς θα κλείνουμε το σύστημα και μιας Εφορίας διαγράφοντας τα χρέη των Ελλήνων πολιτών.
Χρέη τα οποία φασιστικά τους επιβάλλετε να πληρώσουν. Μπορεί στις διαδηλώσεις των Ελλήνων να τους αντιμετωπίζετε με απίστευτη βία χτυπώντας ανεξέλεγκτα, αλλά το ίντερνετ είναι το δικό μας πεδίο. Και τον αγαπάμε αυτόν τον πόλεμο. Είμαστε πολλοί και θα είμαστε σύντομοι.

• Πολίτες της Ελλάδας, οι Anonymous τώρα πολεμάνε στο πλευρό σας…..
• Κυβέρνηση της Ελλάδας, να μας περιμένετε…
• In the name of Greece
• We are Anonymous
• We are Legion
• We do not forget
• We do not forgive
• United us one with Greek People
• Expect us!»

΄Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

για τα …σάντουϊτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ είναι 440.000 ευρώ!!!


440.000 ευρώ για …τα «σάντουϊτς» της κυβέρνησης


440.000 ευρώ για …τα «σάντουϊτς» της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα που οι περικοπές είναι δραματικές για τους πολίτες.Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά κι άλλες μειώσεις αμυντικών δαπανών,όπου έχουν ήδη γίνει τεράστιες περικοπές. Την στιγμή που έχει ανοίξει συζήτηση ακόμη και για απολύσεις στις ΕΔ…
Την ίδια στιγμή του ΓΕΑ και η ΠΑ προκηρύσσει διαγωνισμό στις 21 Φεβρουαρίου για τι λέτε:
•Για το κέτερινγκ των τριών VIP αεροσκαφών με τα οποία πετούν οι κυβερνώντες. Το θέμα είναι ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης διετίας μόνο για τα …σάντουϊτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ είναι 440.000 ευρώ!!!
Το ποσό είναι εξωφρενικό και είναι απορίας άξιο ποιος το ενέκρινε ,όταν είναι γνωστό ότι στις ΕΔ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμη και με την προμήθεια ανταλλακτικών για οπλικά συστήματα και οι περικοπές που έχει υποστεί το προσωπικό είναι τραγικές.
Εξίσου παράδοξο βέβαια είναι ότι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική θύελλα την οποία βιώνουμε οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών διαπιστώνουμε ότι δεν μειώνονται,όπως θα ήταν και το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή το 2010 και το 2011 έγιναν περίπου οι ίδιες πτήσεις 134 φέτος και περίπου 140 πέρσι. Η ώρα πτήσης κάθε VIP αεροσκάφους κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο κατά μέσο όρο 5000 ευρώ το μήνα.
Πτήσεις με τα vip αεροσκάφη της ΠΑ μπορούν να κάνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης. Υποτίθεται ότι αυτά χρησιμοποιούνται για περιπτώσεις που υπάρχει έκτακτη ανάγκη μετακίνησης. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να ανακοίνωνε η ΠΑ τους προορισμούς των 134 πτήσεων που έκαναν τα VIP αεροσκάφη της μέσα στο 2011,για να βγουν και κάποια συμπεράσματα για το “έκτακτο των περιστάσεων”.
ΠΗΓΗ: newsit.gr


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/02/440000.html#ixzz1lUCiYpcE

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Stratfor: Είναι καλύτερα για την Ελλάδα να μην πληρώσει το χρέος της



Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει σήμερα ο George Friedman, στο Stratfor σχετικά με τη δύσκολη, διληματική θέση της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της ελληνικής κυρίως κρίσης. Με αφορμή, την πρόθεσή της να διορίσει ειδικό επίτροπο επί των οικονομικών στην Ελλάδα, με αρμοδιότητες επί του προϋπολογισμού, των φόρων, των μισθών κλπ, ο Friedman θεωρεί ότι αν.....
κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, (δεν θεωρεί απίθανο ότι η πρόταση θα ξαναμπεί στην ατζέντα, παρά την προς ώρας απόσυρσή της), αυτό θα πρόκειται για καθαρή κατάλυση και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε κάποιο ξένο σώμα, πράξη που βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε πολιτικό πολιτισμό.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αναφέρει, σε περίπτωση που η Ελλάδα ήταν φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση, αλλά όταν πρόκειται για κυρίαρχο κράτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, μιας και η αρχή της εθνικής αυτό-διάθεσης αποτελεί θεμελιακή ηθική αξία.

Εκ των πραγμάτων δηλαδή, η Γερμανία, προσθέτω εγώ, διολισθαίνει επικίνδυνα προς αντιδημοκρατικές πρακτικές, δείχνοντας ότι παρά το εντατικό μεταπολεμικό φροντιστήριο στις αξίες και την κουλτούρα της δημοκρατίας, που της επέβαλλαν με το στανιό οι σύμμαχοι, δεν κατάφερε να επανεκπαιδευτεί. Τόσα χρόνια δηλαδή στα θρανία της δημοκρατίας, και της φαινομενικής, ως απεδείχθη, άμεμπτης ως τα τώρα συμπεριφοράς, φαίνεται να πήγανε στράφι.

Ο αρθρογράφος, αποδίδει το ήμισυ ακριβώς της ευθύνης για την υπερχρέωση και κατάντια της Ελλάδας, και όχι μόνον, αποκλειστικά στη Γερμανία, η οποία λόγω του έντονου εξαγωγικού προσανατολισμού της οικονομίας της (~40% του ΑΕΠ προέρχεται από εξαγωγές, εκ των οποίων οι μισές στην ΕΕ), έκανε κατ’ εξακολούθηση τα στραβά μάτια στον ελληνικό υπέρ-δανεισμό, στο βαθμό που τα προϊόντα της συνέχιζαν να ρέουν προς τα ελληνικά ράφια και να μοσχοπουλιούνται.

Η επιβολή λοιπόν, κατά γερμανική απαίτηση, πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη ΕΖ, όπως εκτιμά ο Friedman, ενέχει τον κίνδυνο καταποντισμού της γερμανικής οικονομίας, λόγω σημαντικής πτώσης της ζήτησης γενικώς και των γερμανικών προϊόντων, ειδικώς. Τόσο η ευθύνη της Γερμανίας στον υπερδανεισμό, όσο και τα αποτελέσματα της λιτότητας, δεν έχουν εντελώς κατανοηθεί, γράφει ο Friedman, κυρίως δε από το γερμανικό ακροατήριο το οποίο διαπαιδαγωγείται καταλλήλως και ανελλιπώς ώστε να χάφτει μετά βουλιμίας όλες τις μπούρδες περί ελληνικής τεμπελιάς, απάτης και σπατάλης.

Παρ’ όλο που η Ελλάδα αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της εξαγωγικής αγοράς της Γερμανίας, εν τούτοις αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συστήματος, ώστε δυσλειτουργία στο μέρος να συνεπάγεται και δυσλειτουργία στο όλον, πράγμα το οποίο βλέπουμε όντως να συμβαίνει.

Τι μπορεί να κάνει η Αθήνα
Εδώ ο αρθρογράφος τα λέει καθαρά και ξάστερα:
Η Ελλάδα έχει δυο επιλογές.

Πρώτα, να αποδεχτεί το χρέος, να αποδεχτεί τα επιβληθέντα μέτρα, καθώς και τον εξωτερικό έλεγχο από διορισμένο τοποτηρητή.

Ή Δεύτερον, να αρνηθεί όλο της το χρέος.
Όπως έχουμε μάθει από τις επιχειρήσεις, η χρεοκοπία έχει καταστεί πλέον μια πολύ αξιοπρεπής στρατηγική. Επομένως, οι Έλληνες οφείλουν να σκεφτούν την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας. Χρεοκοπώντας, μπορεί να δούνε την πόρτα των χρηματαγορών να κλείνει, αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, η κάθε προσφυγή στις αγορές θα γίνεται κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες θα ευνοούν προφανώς τους δανειστές. Επιπλέον, ο δανεισμός γίνεται περισσότερο ελκυστικός μετά από μια χρεοκοπία, μιας και η τελευταία ανοίγει το δρόμο για ένα νέο χρέος, χωρίς το βάρος των παλιών. Δεν είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα ξανά-δανείσει την Ελλάδα, μετά από μια χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πολλές φορές στην ιστορία της και πάντοτε ξανά-έβγαινε στις αγορές.

Το κυριότερο όμως, η χρεοκοπία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποφύγει την έξαψη μιας πολιτικής κρίσης η οποία θα οφειλόταν στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Και ειδικά από τους Γερμανικούς, με τις μνήμες από την κατοχή του ’41 να είναι ακόμα νωπές. Το πολιτικό αποτέλεσμα, θα μπορούσε να γίνει εκρηκτικό, εκτιμά ο Friedman.

Δεν είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες θα προτιμήσουν τη χρεοκοπία, συνεχίζει. Η τιμή φυσικά μιας χρεοκοπίας θα ήταν η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, γεγονός όμως το οποίο θα ενίσχυε την εθνική κυριαρχία. Είτε μείνουν στο ευρώ, είτε φύγουν από αυτό, ο οικονομικός πόνος θα είναι ο ίδιος. Αλλά τουλάχιστον με εθνικό νόμισμα, θα μπορέσουν να παραμείνουν κυρίαρχο κράτος. Η χρεοκοπία ίσως αποδειχτεί λιγότερο οδυνηρή σε σχέση με το αντίθετό της, δηλαδή με αυτό που ήδη συμβαίνει.

Το γερμανικό δίλημμα

Η Γερμανία γενικώς φαίνεται να έχει χάσει το μπούσουλα. Αφ’ ενός θέλει να κρατήσει τη ζήτηση εντός ΕΕ ζωηρή, αφ’ ετέρου θέλει και τη λιτότητα, η οποία εκ των πραγμάτων, αντιστρατεύεται τη ζήτηση. Με τις πρακτικές της όμως αυτές και τη συνάρτηση της αποπληρωμής του χρέους με την κατάλυση όχι μόνο των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και της εθνικής κυριαρχίας, η Γερμανία παίζει με τη φωτιά. Δεδομένου ότι η Γερμανία απετέλεσε τον ιστορικό εφιάλτη για το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, και δεδομένου ότι είναι πάλι η Γερμανία η οποία σπρώχνει αυτό το δόγμα, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να γίνει εκρηκτικό. Και επιπλέον να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που η Γερμανία επιδιώκει, δηλαδή ελεύθερο εμπόριο στην ΕΕ και ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της.

Μπορεί να είναι η Ελλάδα αυτή που βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά το αληθινό πρόβλημα είναι με τη Γερμανία, και έχει σχέση με το ρόλο που θα επιλέξει να παίξει στο μέλλον, στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί κρατούν πολλά χαρτιά, και αυτό είναι και το πρόβλημά τους. Θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Και αυτό σε μια μεταπολεμική Γερμανία δεν θα είναι και τόσο εύκολο…

__________________________________
http://kostasxan.blogspot.com/
Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/02/stratfor.html#ixzz1l8htUqAD